utorok 26. mája 2015

Farby, farby, farby

S farbami sa stretávame všade. Doma, v práci, na ulici,.... Výnimkou nie sú ani naše outfity a predovšetkým kabelky, preto sme sa rozhodli oboznámiť vás so symbolikou farieb.
Možno vám to pomôže pri výbere správnej kabelky a možno pri prehodnocovaní šatníka.

ČIERNA
Kabelky čiernej farby sú u nás najpopulárnejšie a najrozšírenejšie. Ide o to, že je to neutrálna farba ktorá sa hodí ku všetkému. Žiaľ, jej symbolika už až taká dobrá nie je. Symbolizuje strach, smútok či utrpenie. Navzdory všetkému sa tu nájdu ale aj pozitívne vyjadrenia, ako napríklad sila, trpezlivosť, cieľavedomosť, vytrvalosť.  Aj keď je ako doplnok vhodná, rozhodne by sme s ňou mali byť opatrný.


BIELA
Biela je taktiež neutrálnou farbou, no zároveň je presným opakom čiernej. Biela symbolizuje, čistotu, nádej, pravdu, česť a v neposlednom rade vysoké hodnoty a ideály. Žiaľ, na biele oblečenie či kabelku si treba dávať naozaj dobrý pozor, pretože sa veľmi ľahko a rýchlo zašpiní.

HNEDÁ
Hnedá farba symbolizuje, že človek stojí oboma nohami pevne na zemi. Je to farba domova, bezpečia a zdržanlivosti. Je to farba reality, takže je ideálna pre ľudí ktorý sú radšej vedený, ako by mali viezť. 

 

K najobľúbenejším farebným kabelkám patrí modrá, červená a ružová.

RUŽOVÁ
Ružová farba symbolizuje nežnosť, ženskosť, radosť zo života a submisivitu. Je ideálna pre romantikov, ktorý sa dokážu bezhlavo zamilovať, kedy strácajú racionálne zmýšľanie. Ľudia, ktorý obľúbujú ružovú farbu sú častokrát submisívny, dôverčivý a veľmi citlivý.


MODRÁ 
Ak si rozvážna a inteligentná, určite by si mala siahnuť po tejto farbe. Je to farba spoločnosti, priateľstva, náklonnosti, harmónie a rešpektu. Ak si priateľský človek, rozhodne by si sa mala nad touto farbou zamyslieť.


ČERVENÁ

Červená je farba dominantnosti, vášne, lásky , vôli, silných emócií. Táto farba má priaznivé účinky proti únave. Ľudia ktorý inklinujú k tejto farbe sú veľmi kreatívny.



Zdroj obrázkov: http://jej.sk/10-kabelky?p=1

4 komentáre:

  1. Já mám nejradši klasické černé kabelky, nevím proč, ale když je kabelka ve více barvách obvykle se mi černá líbí nejvíc. Na léto mám pár barevných kabelek, ale stejně nejvíc šahám po těch černých.

    Maru Soutěž o Kupkosmetiku Box

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja mám prevažne čierne kabelky, avšak momentálne som si kúpila modrú a červenú listovú kabelku, na ktoré mám i recenzie. A teraz by som si chcela zaobstarať červenú väčšiu kabelku, nakoľko v mojej skrini sú prevažne čierne veci avšak milujem i modrú, červenú a tyrkysovú :) Ktoré sa v mojej skrini taktiež nájdu

      Odstrániť
  2. Mám převážně černé kabelky a jednu růžovou. Mám ráda ale více ty černé, protože si je můžu vzít ke všemu a nemusím přemýšlet s čím kabelku sladím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to áno :) .... Len pri lakovanej kabelke je problém aj keď je čierna, že nie je kombinovateľná so všetkým. :( .... Ale farebné kabelky sú dobré hlavne ak nosíme čisto čierne či biele outfity :) ...mať aspoň jednu farebnú kabelku je vždu super

      Odstrániť