streda 10. februára 2016

USB svetlo

Aj vy patríte k "nočným vtákom", ktorým mozog funguje oveľa lepšie v noci ako cez deň? Ak áno, potom tu mám aj pre vás skvelú vecičku, USB svetlo k počútaču alebo notebooku.

Toto svetlo som si kúpila viac-menej preto, že mám v škole toho naozaj veľmi veľa a po škole sa mi rôzne projekty a seminárne práce už nechce vypracovávať. Zároveň nechcem rušiť ostatných v byte svojim svetlom a preto mám svetlo vypnuté. Aj keď ovládam prstoklad, cítim, že sa moje oči naozaj namáhajú a nechcem si ich kvôli škole pokaziť. Taktiež milujem hry, a keďže cez deň som v škole, veľmi rada sa hrávam aj po večeroch. Ako som však spomínala, ani jedno nie je dobré pre moje oči. Pre tých, ktorí neovládajú prstoklad je toto úžasnou pomôckou. Takto môžu vidieť na písmená a zároveň im dodáva trocha svetla, takže si oči až tak nenamáhajú. Ja osobne si túto lampičku neviem vynachváliť aj napriek tomu, že prstoklad ovládam.

Túto USB lampu je možné zakúpiť v rôznych farbách. V modrej (tyrkysovej), ružovej, oranžovej, zelenej a bielej. Mne osobne sa najviac páčila zelená a modrá farba, avšak napokon som sa rozhodla pre modrú. Zdala sa mi byť o čosi veselšia.

USB lampa dodáva dostatočné svetlo, aby človek videl na písmená a zároveň nie je také silné, aby niekoho vyrušovalo. Tým pádom menej zaťažuje oči, akoby bol človek po tme. Ďalšou výhodou je, že si môžeme vybrať z rôznych farebných variant. Za nevýhodu však považujem, že je dĺzka kábla troška kratšia. Našťastie sa dá lampa veľmi šikovne ohýbať, takže mi to zatiaľ nerobilo problém.

5 komentárov:

  1. Podobnou jsem viděla na ali, ale já preferuji velkou, klasickou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zajímavá lampa :) já bych ji asi nevyužila, ale pro ty tvé účely je to super řešení :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Myslím, že je to dobrá věc, rozhodně lepší než v jednu ráno svítit lampičkou přes celý pokoj :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super tip :) Nejspíš bych ji ale nevyužila, protože můj mozek v noci nepracuje nejlíp :D

    OdpovedaťOdstrániť