pondelok 31. októbra 2016

Nakupujem výhodne

Aj vy si obzeráte stránky a prezeráte si ich obsahy? Osobne to robím naozaj veľmi často a to najmä pri kozmetických produktoch. Zbožňujem kozmetiku a keďže sme (ako som už vo viacerých príspevkoch a recenziách spomínala) v rodine 3 ženy - ja, sestra a mamina, produkty sa veľmi často a rýchlo míňajú. Možno to znie neuveriteľne, no sme schopné minúť 1-2 laky za mesiac, celý šampón, sprchový gél a podobné produkty. Preto ak sa nám nejaká akcia naozaj oplatí, siaham po väčších množstvách a nekupujem iba po kusoch. Áno, ak produkt nepoznám, snažím sa kúpiť najprv jeden výrobok na vyskúšanie, avšak ak produkt poznám a som s ním spokojná, nemám nad čím rozmýšľať a kupujem veci aj do zásoby. A keďže je kozmetika produkt, ktorý sa nekazí alebo inak povedané má dosť dlhú dobu expirácie, nevidím v tom žiadny problém. Väčšina produktov má dobu expirácie 12 mesiacov od otvorenia alebo 2 roky záruku, preto kupujem aspoň trocha s rozumom a snažím sa nakupovať tak, aby sme do roka tieto produkty aj spotrebovali. Nie je to však vždy jednoduché, a tak si niekedy počas roka musím ešte kozmetiku dokupovať alebo mi vydrží ešte na ďalší rok.

Najviac sa však snažím nakupovať vtedy, keď na stránke notino.sk nájdem akciu poštovné zadarmo a samozrejme nesmiem zabudnúť ani na dobré ceny produktov, rôzne prebiehajúce akcie alebo dokonca špeciálne zľavy produktov. Musím povedať, že sa mi tento týždeň naozaj vydaril, nakoľko sa mi podarilo zakúpiť si tovar v hodnote niečo cez 90€, pričom som využila 2 špeciálne zľavy kozmetiky/parfémov, 2 prebiehajúce akcie (akcia na Batiste a Nivea produkty) a samozrejme nesmiem zabudnúť na poštovné zadarmo.

Čo sú to tie špeciálne zľavy?
Špeciálne zľavy kozmetiky (alebo parfémov) sa vzťahujú na produkty, ktoré sú nejakým spôsobom poškodené alebo inak znehodnotené. Ide však o tak malé znehodnotenie, že si to bežný spotrebiteľ častokrát ani neuvedomí. Najčastejšie ide o poškodenie ako je pokrčená krabička, poškriabaný obal, prasknutý vrchnáčik, tovar bez vrchnáčika alebo zníženie percentného obsahu produktu (najčastejšie o 1-2%). Ak si však uvedomíme, že z 200ml šampónu bude  v šampóne o 2-4ml menej, pričom to je na 1-2 umytia hlavy a zníženie ceny budeme mať cca o 0,5-2,0€, tak si človek určite zváži, či sa mu oplatí kupovať produkt zo špeciálnej zľavy alebo chce kúpiť úplne nové balenie pri kupovaní tovaru pre vlastnú spotrebu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára